آرمان تحلیل
سر خط اخبار
تحلیل صنعت حمل و نقل:حریل،حآسا،حکشتی 1400
معاون راهآهن از برنامههای این سازمان برای عرضه اولیه 4 شرکت در بورس خبر داد و اظهار کرد رجا جزء این شرکتها نیست.
صنعت حمل و نقل و خدمات جانبی آن در شمار بخش هایی از اقتصاد ایران قرار می گیرند که سهم قابل توجهی در تولید و اشتغال دارند. حدود 6 درصد از جمعیت شاغل و 7.86 درصد از تولید کل کشور در این بخش قرار دارد. این سهم مستقیم این صنعت در اقتصاد کشور است، علاوه بر این محاسبه اثرات القایی غیر مستقیم آن نشان می دهد که اهمیت اقتصادی این صنعت در مقایسه با بسیاری از بخش ها و صنایع کشور قابل توجه است. این مقاله با محاسبه شاخص های مختلف مربوط به پیوندهای پسین و پیشین، درجه اتکاء متقابل و شاخص اهمیت به رتبه بندی جایگاه بخش های 18 گانه فعالیت های اقتصادی در چارچوب جدول داده - ستانده می پردازد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که، بخش معدن اتکای زیادی به صنعت حمل داشته و صنعت حمل و نقل نیز شدیدا متکی به سایر بخش محصولات صنعتی است. از نظر قدرت انتشار و شاخص حساسیت نیز این بخش به ترتیب در رتبه یازدهم و سوم قرار دارد. - این مقاله مستخرج از طرحی با همین عنوان است که با حمایت های مالی دانشگاه تهران انجام شده است
به گزارش آرمان تحلیل ، نورالله بیرانوند درباره ورود شرکتهای حمل و نقل ریلی به بازار سرمایه، اظهار داشت: ما به شرکتهای ریلی مشاوره ورود به بورس و تامین مالی از بازار سرمایه داده ایم. plg , krg
وی افزود: در مرحله اول قرار است شرایط فنی ورود شرکتهای ریلی به بورس فراهم شود؛ سیاست راهبردی ما در راه آهن، اولاً ارتقای حکمرانی و سطح مدیریتی شرکتهای ریلی و ثانیاً افزایش درآمد شرکتهای ریلی از محل تامین مالی بازار سرمایه است.
معاون اقتصادی شرکت راه آهن ادامه داد: ورود شرکتهای ریلی به بورس و تامین مالی این شرکتها از طریق فروش سهام، ریسک مالی آنها را کاهش میدهد.
بیرانوند در پاسخ به این پرسش که وضعیت سود و زیان شرکتهای ریلی که قرار است وارد بورس شوند، چگونه است؟ گفت: ورود به بورس سازوکار خود را دارد و شرکت زیان ده قادر نیست وارد بورس شود.
وی تصریح کرد: به جز شرکتهای مسافری، سایر شرکتهای فعال در این صنعت، سودآور هستند و امکان حضور در بورس را دارند.
به گفته معاون اقتصادی شرکت راه آهن، تا پایان امسال 4 شرکت ریلی وارد بازار سرمایه میشود؛ البته رجا هنوز آمادگی ورود به بورس را ندارد؛ هرچند که خود آنها متقاضی ورود به بورس هستند اما به دلیل صورتهای مالی اجازه این کار به آنها داده نشده است.
در حال حاضر در گروه حمل و نقل شرکتهای بورسی، 5 شرکت ریلی فعال است و یک شرکت نیز اوراق اجاره تامین ناوگان منتشر کرده است؛ روند رشد ارزش سهام شرکتهای ریلی در حال حاضر به دلیل استقبال خوب سهامداران، در ماههای اخیر تقریباً همواره با سیر صعودی و مثبت همراه بوده است.
حمل و نقل به عنوان یکی از شاخصهای توسعه یافتگی کشورها مطرح است؛ به دلیل تحولات مهمی که میتواند در بخشهای صنعتی، کشاورزی و تولیدی ایجاد کند به عنوان معیاری برای سنجش میزان پیشرفت و توسعه از آن استفاده میشود.
صنعت حمل و نقل به طور کلی به 3 بخش مجزا تقسیم میشود: حمل و نقل دریایی، ریلی و جادهای.
براساس آخرین اطلاعاتی که در زمینه حمل و نقل در دسترس است سالانه بیش از 34 میلیون تن بار به صورت ریلی در کشور جا به جا میشود؛ از این مقدار حدود 70 درصد مربوط به حمل مواد معدنی که عمدتا سنگآهن هستند اختصاص دارد.
بیشترین درصد شرکتهای حاضر در بورس نیز طرف قرارداد با شرکتهای پتروشیمی یا فلزی معدنی جهت حمل محصولاتشان هستند.
وضعیت حمل و نقل در بنادر طی سال 97
بر اساس آمار سازمان بنادر از ابتدای فروردین تا پایان اسفند 97 در مقایسه با مدت مشابه در سال 96:
کاهش 12.96 درصدی کل مجموع فعالیتهای بندری در بنادر کشور مشهود بوده است.
به طور میانگین در سطوح عملیاتی مختلف کاهشها به شرح ذیل بوده است:
- کاهش 39.5 درصدی عملیات کالاهای کانتینری بر اساس
- کاهش 13.3 درصدی عملیات جنرال کارگو، کاهش 6.4 درصدی فله خشک و افزایش 12.2 درصدی فله مایع
- کاهش 7.9 درصدی عملیات فرآوردههای نفتی
بر اساس این آمارها متوجه اثرات تحریمی در 12 ماهه سال 97 شده و شرایط کاهش عملیات بندری در خصوص تخلیه و بارگیری انواع کالاها مشهود است. حجم عملیات تخلیه و بارگیری کالاهای مذکور شامل کالاهای اساسی (گندم، جو، ذرت، سویا، برنج، شکر، روغن خوراکی، فرآوردههای گوشتی، مواد غذایی، محصولات کشاورزی) کالاهای ساختمانی و مواد معدنی، کود و مواد شیمیایی، کالاهای فلزی، ماشینآلات و وسایل نقلیه، قطعات یدکی و ابزارآلات، منسوجات، کاغذ، چوب و فرآوردههای نفتی است. حجم کالاهای فوق الذکر در مجموع در حدود 136.5 میلیون تن میرسد که فرآوردههای نفتی حدود 32 درصد، جنرال کارگو (کالاهای عمومی)، فله خشک و مایع حدود 53 درصد و کالاهای کانتینری حدود 15 درصد است. کالاهای ساختمانی و مواد معدنی در حدود 22 درصد همانند فرآوردههای نفتی بیشترین حجم عملیات بندری را شامل میشود.
شرکت تاید واتر خاورمیانه (حتاید)
فعالیت اصلی شرکت اجرای هرگونه خدمات کشتیرانی از جمله نمایندگانی خطوط کشتیرانی، انجام عملیات هیدروگرافی و لایروبی، راهنمایی کشتیها و امور یدک کشی، طراحی، مشاوره و اجرای پروژههای عمرانی ساخت سازههای دریایی، انجام امور سوخت، آب رسانی و تدارکاتی به کشتیها در کلیه بنادر و ابهای کشور و نیز حمل سوخت و آب برای جزایر، انجام هرگونه خدمات بندری از جمله تخلیه و بارگیری، عملیات کانتینری، بارشماری، باربندی و ترخیص کالا در کلیه بنادر و مرزهای گمرکی، انجام هرگونه عملیات از جمله تاسیس شرکتهای فرعی و وابسته، خریداری و تملک سهام شرکتهای دیگر، حمل و نقل بینالمللی کالا و ترانزیت است.
حتاید در سال گذشته به بخش خصوصی واگذار شد و آنگونه که از صورتهای مالی این شرکت پیدا است واگذاری به بخش خصوصی در "حتاید" موفقیتآمیز بوده و رشد 147 درصدی سود خالص گواهی بر این مدعا است.
محل درآمد اصلی تایدواتر خاورمیانه
برنامه افزایش سرمایه 100 میلیارد تومانی
مدیرعامل تایدواتر در اولین نشست خبری خود پس از خصوصی شدن به برنامه افزایش سرمایه 100 میلیارد تومانی در سال 98 اشاره کرد و وعده آن را به سهامداران داد.
عملکرد مالی حتاید بر اساس آخرین صورت مالی
آخرین صورت مالی منتشر شده از حتاید صورتهای مالی یک ساله منتهی به پایان اسفند 97 است.
بررسی حاشیه سود
حاشیه سودهای خالص، ناخالص و عملیاتی در سال مالی 97 نسبت به دوره مشابه سال گذشته در پلهای بالاتر قرار گرفته است.
شرکت توسعه حمل و نقل ریلی پارسیان(حپارسا)
فعالیت اصلی این شرکت در زمینه حمل و نقل انواع محصولات نفتی و غیرنفتی شامل مواد شیمیایی و فرآوردههای پتروشیمی و روغنهای غیرخوراکی است.
شرکت توسعه حمل و نقل ریلی پارسیان با مالکیت 1200 دستگاه واگن مخزندار بزرگترین شرکت حمل و نقل ریلی عضو گروه مخزندار در سطح کشور است. حپارسا در حال حاضر بیشترین سهم از بازار حمل و نقل ریلی فرآوردههای نفتی سنگین و غیرسنگین در گروه مخزنداران ریلی کشور را در اختیار دارد.
عملکرد مالی حپارسا بر اساس آخرین صورت مالی
آخرین صورت مالی منتشر شده از حپارسا صورت های مالی شش ماهه منتهی به پایان اسفند 97 است.
بررسی حاشیه سود
همانطور که در جدول فوق مشخص است در شش ماهه دوم سال 97 درآمدهای عملیاتی نسبت به مدت مشابه سال 96 افزایش یافته اما به دلیل افزایش بیشتر بهای تمام شده سود حاصل شده برای این شرکت با روند کاهشی رو به رو بوده است. حاشیه سودهای شرکت نیز این موضوع را تایید کرده و و نمودار آن نسبت به سال 96 پایینتر قرار گرفته است.
شرکت مهندسی حمل و نقل پتروشیمی(حپترو)
شرکت مهندسی حمل و نقل پتروشیمی همگام با تحولات سریع صنعت و افزایش تقاضای کلی برای حمل خوراک مورد نیاز مجتمعها و نیز صادرات، واردات و ترانزیت محصولات پتروشیمی، ضمن ارائه خدمات در نمایندگیهای بندر امام، تبریز، بندر عباس، عسلویه، اصفهان، شیراز، اراک، کرمانشاه، رباط کریم و سایر نمایندگیهای در شرف تاسیس، فعالیت خود را در ابعاد بینالمللی نیز گسترش داده است.
یکی از مهترین مزیتهای شرکت مهندسی حمل و نقل پتروشیمی بهرهمندی از تجهیزات و امکانات ویژه مورد نیاز، مجوزهای قانونی و نیز تبحر و تجربه فراوان در حمل مواد خطرناک است.
شرکت از سال 1389 متنوع سازی و توسعه زنجیر خدمات را در دستور کار خود قرار داده است و در همین راستا اقدام به مشارکت با شرکتهای بزرگ و صاحب نامی در عرصه صنعت نموده است. همچنین ورود به عرصه بازارهای پایدار لجستیک و حمل و نقل که از اهداف کلان شرکت به شمار میرود با جدیت در حال پیگیری است و در همین راستا شرکت با خرید 49 درصد از سهام شرکت ساحل گستر پارس به حوزه اپراتوری ترمینال کانتینری بندر عسلویه مربوط به شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی ورود نموده و با خرید 80 درصد سهام شرکت امتداد زنجیره پایدار در حوزه ترانزیت نیز وارد شده و همچنین در بسته بندی با خرید 16 درصد از سهم شرکت پایانهها و مخازن پتروشیمی و همچنین خرید 65 درصد شرکت خدمات کشتیرانی جهان دنیز کالا در سال 1395 در جهت سرعت بخشیدن به این مهم اقدام نموده است.
عملکرد مالی حپترو بر اساس آخرین صورت مالی
آخرین صورت مالی منتشر شده از حپترو صورتهای مالی یک ساله منتهی به پایان اسفند 97 است.
بررسی حاشیه سود
در سال 97 به دلیل رشد بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی و افزایش 1 میلیارد و 797 میلیون تومانی هزینههای فروش، اداری و عمومی شرکت، سود ناخالص 904 میلیون تومانی به زیان عملیاتی 7 میلیارد و 526 میلیون تومانی تبدیل شده است اما به دلیل وجود سایر درآمدهای غیر عملیاتی نظیر سرمایهگذاری و اقلام متفرقه زیان عملیاتی به سود خالص تبدیل شده و حاشیه سود شرکت از منفی به فاز مثبت وارد شده است. همچنین حاشیه سود خالص 4 درصدی در سال 96 به 5 درصد در سال 97 رسیده است.
حمل و نقل توکا (حتوکا)
کسب حداقل 4 درصد سهم بازار حمل فلزات و محصولات صنایع معدنی تا سال 1400 به عنوان بزرگترین شرکت حمل و نقل جاده ای توانمند کشوری همراه با کیفیت و توسعه پایدار در در افق چشم انداز و اهداف کلان حتوکا پیشبینی شده است.
مقایسه عملکرد مالی شرکت در سال مالی 96 و 97
به دلیل کاهش مقدار فروش، درامد حتوکا در سال مالی 97 نسبت به سال قبل، درآمد شرکت با کاهش 11 درصدی به 64 میلیارد و 683 میلیون تومان رسید و کاهش مقدار فروش، موجب کاهش بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی شده و در نتیجه سود ناخالص شرکت رشد 305 درصدی داشته است. سود ناخالص حتوکا با رشد 305 درصدی به پنج میلیارد و 458 میلیون تومان و همچنین زیان عملیاتی از سه میلیارد تومان با کاهش 78 درصدی به 683 میلیون تومان رسید. اما به دلیل افزایش هزینه مالی و مالیات بر درآمد شرکت، سود خالص دو میلیارد تومانی سال 96 به زیان خالص یک میلیارد تومان تبدیل شده است.
عملکرد مالی حتوکا بر اساس آخرین صورتهای مالی
بررسی حاشیه سود
حاشیه سود ناخاص حتوکا در سال 97 نسبت به سال 96 رشد 6درصدی داشته و به هشت درصد رسیده است. بررسی سود و زیان عملیاتی و خالص نشان از آن دارد که مبلغ زیان عملیاتی 97 شرکت نسبت به سال قبل کاهش یافته و اما سود خالص سال 96 شرکت به زیان خالص تبدیل شده استو در رابطه با حاشیه سود عملیاتی، علیرغم شناسایی و تداوم زیان عملیاتی، حاشیه زیان عملیاتی حتوکا کاهش یافت.
اما به دلیل افزایش در هزینههای مالی و درآمدهای مالیاتی شرکت زیان خالص شناسایی کرده است که موجب منفی شدن حاشیه سود خالص شده است.
بررسی حاشیه سود
حاشیه سود ناخاص حتوکا در سال 97 نسبت به سال 96 رشد 6درصدی داشته و به هشت درصد رسیده است. بررسی سود و زیان عملیاتی و خالص نشان از آن دارد که مبلغ زیان عملیاتی 97 شرکت نسبت به سال قبل کاهش یافته و اما سود خالص سال 96 شرکت به زیان خالص تبدیل شده استو در رابطه با حاشیه سود عملیاتی، علیرغم شناسایی و تداوم زیان عملیاتی، حاشیه زیان عملیاتی حتوکا کاهش یافت.
اما به دلیل افزایش در هزینههای مالی و درآمدهای مالیاتی شرکت زیان خالص شناسایی کرده است که موجب منفی شدن حاشیه سود خالص شده است.
ریل سیر کوثر(حسیر)
شرکت ریل سیر کوثر از سال 1384 با خرید واگنهای 4 تخته درجه یک مسافری وارد صنعت حمل و نقل مسافری کشور شد. در حال حاضر 5 رام قطار مسافری (شامل 47 دستگاه واگن به انضمام دو رستوران) در حال سیر در خطوط بندرعباس-مشهد و بالعکس، یزد-مشهد و بالعکس و همچنین تهران –مشهد و بالعکس است.
در حوزه حمل و نقل ریلی بار نیز، حسیر در سال 1392 از طریق شرکت در مزایده راهآهن، موفق به خرید 134 دستگاه واگن مخزندار مخصوص حمل و نقل مواد نفتی و روغنی شد. در سال 1397 طی قرارداد با شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران حمل مشتقات نفتی در مسیرهای داخلی کشور صورت گرفته است.
در پایان سال 1397 ناوگان باری شرکت ریل سیر کوثر با 437 دستگاه واگن لبه کوتاه و 134 دستگاه واگن مخزندار به شرکت پرتوبار فرابر خلیج فارس منتقل شد.
عملکرد مالی حسیر بر اساس آخرین صورتهای مالی
آخرین صورت مالی منتشر شده از حسیر صورتهای مالی یک ساله منتهی به پایان اسفند 97 است.
بررسی حاشیه سود
حاشیه سود ناخالص و عملیاتی این شرکت در سال گذشته روند افزایشی داشته و با توجه به افزایش درآمدها در یک شیب صعودی حرکت کرده است.
حاشیه سود خالص به دلیل افزایش اندکی که سود خالص به واسطه بالا رفتن هزینهها داشته اندکی کاهش یافته است.
آسیا سیر ارس (حآسا)
شرکت آسیا سیر در صنعت حمل و نقل ریلی با موضوع تولید، خرید، فروش، اجاره، تعمیرات و نگهداری واگن و لوکوموتیو، سرمایهگذرای در امور مختلف حمل و نقل ریلی، ساخت و تولید تجهیزات مورد نیاز راهآهن، مشارکت با افراد حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی، صادرات و واردات کلیه کالاهای مجاز به خصوص در ارتباط با موضوع شرکت فعالیت میکند. این شرکت در حال حاضر جزء واحدهای تجاری و فرعی توکاریل و واحد تجاری نهایی گروه، شرکت سرمایهگذاری توکا فولاد است. توکا ریل 92.66 درصد از سهام حآسا را در اختیار دارد.
فعالیت اصلی حآسا:
- حمل بار صادراتی شرکت فولاد مبارکه اصفهان
- حمل گندله از مبادی مختلف معدنی به شرکت فولاد مبارکه اصفهان
- حمل کنسانتره از معادن مس سرچشمه و مس سونگون به بندرعباس و سرچشمه
- حمل گندله از معدن گلگهر به شرکت فولاد هرمزگان
- حمل بارهای داخلی مشتریان متفرقه
عملکرد مالی حآسا بر اساس آخرین صورتهای مالی
آخرین صورت مالی منتشر شده از حآسا صورتهای مالی یک ساله منتهی به پایان اسفند 97 است.
بررسی حاشیه سود
در سال گذشته حاشیه سود آسیا سیر در مدار افزایش قرار داشته است هر چند که با توجه به افزایش 14 درصدی درآمدهای عملیاتی حاشیه سود ناخالص از 8 به 11 درصد رسیده اما حاشیه سود خالص با افزایش کمی از 5 به 6 درصد رسیده است.
شرکت توکاریل در ابتدا فعالیت خود را با عملیات راهبری واگنهای شرکت فولاد مبارکه آغاز و سپس با افزودن 1446 واگن باری شش محوره به یک شرکت منحصر بفرد در این حوزه تبدیل شد.
در حال حاضر توریل، به همراه دو زیرمجموعه خود ( شرکتهای آسیا سیر ارس و توکاکشش) با ماموریت ارزش آفرینی برای مشتریان و سهامداران از طریق حمل انبوه مواد اولیه صنایع با اولویت صنعت فولاد با استفاده از ناوگان شرکت 25 درصد از کل بار شبکه ریلی را حمل میکند که با احتساب این میزان 35 درصد بار معدنی کل کشور در اختیار توریل قرار دارد و وظیفه جا به جایی آنها را بر عهده گرفته است.
در این صنعت توکاریل با دارا بودن ظرفیت حمل سالیانه 12 میلیون تن بار در رده اول بهرهوری در راهآهن ج.ا.ا قرار دارد و با سرمایهگذاری در شرکت راهوار نیرو آریا در بخش بازار تامین نیروی کشش (لکوموتیو) نیز حضور یافته و نقش فعال ایفا میکند.
عملکرد مالی توریل بر اساس آخرین صورتهای مالی
آخرین صورت مالی منتشر شده از توریل صورتهای مالی یک ساله منتهی به پایان اسفند 97 است.
بررسی حاشیه سود
با توجه به افزایش 37 درصدی درآمدهای عملیاتی و افزایش 24 درصدی بهای تمام شده سود خالص جهش 244 درصدی داشته، از این رو حاشیه سود خالص این شرکت از 15 به 38 درصد افزایش یافته است.
شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا (حسینا)
شرکت توسعه خدمات دریایی و بندری سینا در حال حاضر در چهار بندر امام خمینی (ره)، شهید رجائی، بوشهر و نوشهر دارای فعالیت است. سهامدار عمده شرکت با 46% مالکیت، شرکت سیاحتی و مراکز تفریحی پارسیان است و بنیاد مستضعفان با مالکیت 29%، دومین مالک بزرگ این شرکت است.
فعالیت اصلی شرکت انجام کلیه عملیات بندری شامل تخلیه و بارگیری، بارنویسی، نمایندگی خطوط کشتیرانی، دوبا کاری، انبارداری و حفاظت از کالای وارداتی و صادراتی، خدمات گمرک و ترخیص کالا و ارائه کلیه خدمات بندری، اداره ترمینالهای کانتینری و احداث پایانه بندری اختصاصی و عمومی، مدیریت بنادر و ساخت و ساز اسکلههای اختصاصی و عمومی و صادرات و واردات کالای مجاز مرتبط، براساس مقررات جاری کشور است.
عملکرد مالی حسینا بر اساس آخرین صورتهای مالی
آخرین صورت مالی منتشر شده از حسینا صورتهای مالی یک ساله منتهی به پایان اسفند 97 است.
بررسی حاشیه سود
مقایسه حاشیه سود سال مالی 97 نسبت به 96 نشان از رشد قابل توجه دارد. چرا که در سال مالی 97 درآمد شرکت 16 درصد افزایش یافت اما بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی شرکت نزدیک به 9 درصد کاهش پیدا کرد که این موضوع موجب شده است حاشیه سود شرکت رشد چشمگیری را تجربه کند.
حمل و نقل بینالمللی خلیج فارس (حفارس)
استراتژی اصلی حفارس حمل آرد و گندم است. نزدیک به 60 درصد حمل آرد کشور توسط حفارس انجام میشود، برنامهریزی این شرکت حمل 85 تا 90 درصد در کشور با حفظ موقعیت فعلی در بسیاری از استانها است.
عملکرد مالی حفارس بر اساس آخرین صورتهای مالی
آخرین صورت مالی منتشر شده از حفارس صورتهای مالی یک ساله منتهی به پایان اسفند 97 است.
این شرکت در سال 96 افزایش سرمایه 623 درصدی داشته است و سرمایه 34 میلیارد و 900 میلیون تومانی به 252 میلیارد و 390 میلیون و 400 هزار تومان رسیده است.
علت اصلی کاهش زیانها در سال مالی منتهی به پایان 97 نسبت به 96 افزایش سرمایه سنگین حفارس بوده است.
درآمد حمل حفارس در مقایسه با سال قبل 1.3 درصد رشد داشته که این افزایش درآمد معادل 3.5 درصد کاهش بها را در پی داشته است. سایر درآمدها و هزینه غیرعملیاتی به دلیل فروش کامیونهای متوقف شده در دوره گذشته در مقایسه با سال 96 حدود 920 درصد افزایش پیدا کرده است.
کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران (حکشتی)
گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با نیم قرن تجربه در بازار حمل و نقل و خدمات دریایی از جمله حمل و نقل محمولات فله خشک و تر، کانتینری، کالای عمومی، مسافری و خدمات فراساحل و با دارا بودن ناوگانی مشتمل بر 151 فروند انواع کشتیهای تجاری با مجموع ظرفیت 5 میلیون DWT به عنوان یک ناوگان بزرگ منطقهای شناخته شده و جایگاه ویژه و ممتازی را به خصوص در سطح منطقه خاورمیانه و شبه قاره هند کسب نموده است. اما پس از خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریمهایی علیه ایران پیشبینی میشود شرایط به شکل دیگری برای کشور رقم بخورد.
سهامداران عمده حکشتی
شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی با 25.83 درصد، صندوق بازنشستگی کشوری با 25.53 درصد، شرکتهای سرمایهگذاری استانی (سهام عدالت) با 24 درصد، مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران با 17 درصد، سرمایهگذرای صبا تامین با 0.15 درصد سهامداران اصلی حکشتی هستند.
عملکرد مالی حکشتی بر اساس آخرین صورتهای مالی
سال مالی این شرکت منتهی به پایان خرداد 98 است، از این رو آخرین صورت مالی منتشر شده از حکشتی صورتهای مالی 9 ماهه منتهی به پایان اسفند 97 است.
اثرات منفی که در عملکرد مالی این شرکت مشاهده میشود به دلیل ماهیت درآمدی حکشتی که ناشی از سود سرمایهگذاری در شرکتهای سرمایهپذیر است. در نتیجه سود اصلی شرکت در پایان سال و بعد از برگزاری مجامع شرکتهای فرعی محاسبه خواهد شد.
نویسنده: علیرضا اسلامی
برچسب ها
نرخ لحظه ای بازار
محصولات پتروشیمی
PVC۱۳۴۹+۰.۸۲٪
PP۱۳۵۸+۷.۶۱٪
PEسنگین۸۵۷+۱.۳۰٪
PE سبک۱۱۹۹+۰.۴۲٪
PE خطی۹۸۵+۱.۱۳٪
اوره گرانوله۲۰۱-۷.۸۰٪
اوره پریل۲۰۷+۰.۹۸٪
متانول۲۳۲-۷.۹۴٪
اتیلن گلایکل۵۴۲+۰.۷۴٪